Visie

We werken met dat wat voor handen is, omdat we geloven in een evenwicht tussen koken en de natuur. Kruiden kweken we zelf en groenten en andere zoeken we bij lokale producenten. Ook op afval hebben we onze eigen visie: lesswaste.be. En zelfs de renovatie van ons pand en onze inrichting zijn uitgewerkt door creatieve ondernemers uit de buurt.

Seizoensproducten

We werken met dat wat voor handen is, omdat we geloven in een evenwicht tussen koken en de natuur. Hierbij houden we rekening met verschillende kalenders. Zo zullen de groentengarnituren steeds aangepast zijn aan het seizoen.

De groentenkalender

De fruitkalender

De viskalender

De kruidenkalender

Bistro Gustaaf - Visie: seizoensproducten
Bistro Gustaaf - Visie: eigen producten
Eigen producten

Gustaaf werkt aan een eigen groen dak maar heeft nu al een groen terras waar verschillende kruiden voor op het bord of in de thee worden gekweekt.

Voor de ecologische kweek van onze groenten en andere kruiden laten we ons bijstaan door Tine & Peter. Hun tuin, Den Hof in Serskamp, onderhouden ze met veel liefde en vakmanschap. De kruiden, groenten en fruit… ze komen rechtstreeks vanuit de tuin op jouw bord.

Het zout op de tafel en in de shop, komt rechtstreeks van onze producent uit Guérande (Loire-Atlantique) en werd door het Gustaaf-team zelf verpakt. Je kan ook proeven van de eigen pepermengeling die werd samengesteld door ons eigen team.

De Blonde Madam, het bier dat speciaal werd gebrouwen voor Meneer, is ook bij bistro Gustaaf te verkrijgen. Kom het proeven of geef het als een geschenk, blonde Madam is ook te koop in de shop.

Home-made dragonazijn – vintage 2014. Zowel het kweken van de dragon, het vullen en bottelen van de flessen gebeurde allemaal door Tommy! Deze azijn is te koop in onze store, maar wordt ook gebruikt voor de bereiding van de bearnaisesaus in Gustaaf.

Lesswaste.be

De ‘plastic soep’ die onze oceanen bedreigt, zwerfvuil her en der, het kan beter. Minder en beter verpakken, minder afval en nog beter sorteren. Als sorteerkoning kan België daar een voortrekkersrol in spelen. Deze visie willen we verder uitbreiden en bundelen onder de term lesswaste.be. Wordt zeker vervolgd!

Less Waste
Ook Gustaaf is Lesswaste

Ook bij Bistro Gustaaf zelf streven we naar minder afval. Onder andere door beter te sorteren: PMD, GFT, plastiek wordt allemaal van elkaar gescheiden. Maar daarnaast wordt er ook gecomposteerd. En onze cadeauverpakkingen zijn gemaakt uit gerecycleerd materiaal.

Lokale leveranciers

Gustaaf houdt het graag lokaal… Wij proberen dan ook zoveel mogelijk met lokale handelaars samen te werken. Onze visboer brengt steeds de beste Noordzeevis, onze vleeshandelaar uit Wetteren brengt echt Wetters rundsvlees, onze wijnhandelaars selecteren voor ons de beste Europese wijnen, niet steeds de klassieke Franse wijnen, maar ook de nieuwe wijnlanden worden vertegenwoordigd in de visie van Gustaaf.

Bistro Gustaaf - Visie: lokale leveranciers
Bistro Gustaaf - Visie: lokale producten
Lokale producten

Wij werken samen met lokale leveranciers en werken dus voortdurend met lokale producten. Zo hebben wij gekozen voor koolzaadolie op de tafel in plaats van de klassieke olijfolie. Een lokaal, heerlijk product.

Zoveel mogelijk van onze groenten en al onze kruiden komen van ons eigen terras of de tuin in Serskamp. Ze worden daar gekweekt en verzorgd door Tine en Peter.

De volledige inrichting wordt verzorgd door Evelien van Atelier Emtee, een conceptstore naast de deur. Zij heeft onze zaak prachtig ingericht en gedecoreerd.

De volledige renovatie werd uitgevoerd door Gerd Migerode, een renovatiewerker en meubelmaker met talent en visie uit Wetteren. Hij heeft van bistro Gustaaf een ware parel gemaakt!